zpět na náhledy

Vřešťan pláštíkový (Alouatta palliata)


Další fotografie: Vřešťan pláštíkový (Alouatta palliata)

zpět na náhledy


Vřešťan pláštíkový je mohutného vzrůstu a svojí velikostí je druhý největší primát žijící na Kostarice. Vřešťan pláštíkový žije ve východním Mexiku a v jižní Americe. Průměrná velikost je 0,6 – 0, 7 m a váží 4,8 – 7,7 kg. Vřešťan je černý s žlutavým až hnědým zabarvením na hřbetě. Tyto opice mohou žít v tlupách o počtu 2 – 45 kusů, nejběžnější počet je 15 kusů. Jejich strava se skládá převážně z listů, ovoce a květů rostlin v období dešťů. V období sucha se živí kořínky stromů.brouků a ostatního hmyzu.

Fotobanka www.tichyphoto.com