zpět na náhledy

Nosál bělohubý (Nasua narica)


zpět na náhledy


Nosál bělohubý (Nasua narica)
Nosál je aktivní během dne. Váží 4 – 5 kg, samci ale i 12kg. Měří asi 110cm, z toho je 50 cm délka ocasu. Je zabarvený dohněda. Živí se hmyzem, ovocem, ořechy, drobnými plazy a malými savci. Potravu hledá obvykle na zemi, ale spí ve stromech. Samice a mláďata se združují ve skupinách i po 30. Samci naopak žijí osamoceně (kromě doby páření). Samice mají 1 – 6 mláďat.


Fotobanka www.tichyphoto.com