zpět na náhledy

Malpa kapucínská (Cebus capucinus)


Další fotografie: Malpa kapucínská (Cebus capucinus)

zpět na náhledy


Malpa kapucínská (Cebus capucinus)
Malpa kapucínská žije převážně v deštných tropických pralesech Střední Ameriky. Má bílý až žlutavý krk a hlavu, záda jsou černá. Průměrná velikost samců a samic je 40 cm. Samice váží kolem 2,5 kg, samci přes 4 kg. Malpa kapucínská žije v tlupách o počtu 10 – 20 kusů, v kterých je zpravidla více samic než samců a dosahuje sexuální zralosti ve 3 letech. Malpy kapucínské jsou březí 165 dní. Průměrný dálka života je 46.9 let. Jejich strava se skládá z 65% z ovoce, 15% listí a 20% tvoří lesní plody, ořechy, semínka, kořínky, květiny (24 druhů), ale i drobné brouky a vejce.

Fotobanka www.tichyphoto.com