zpět na náhledy

Los (Alces alces americanus)


zpět na náhledy


Los (Alces alces americanus)
Tato fotografie losa byla pořízena v Sevení Americe. Losy jsou největšími zástupci jelenovitých. Samci mohou vážit až 550kg a vysocí mohou být až 2m. Samice jsou menší. Aljašská populace losů je ještě větší, mohou dorůst až 234cm a vážit více jak 800kg. Vyskytují se v severní části Ameriky, Evropy a Asie. Několik kusů žije také v Čechách. Losice dospívá ve druhém , častěji však ve třetím roce. Březost trvá 8měsíců a rodí se 1 nebo 2 mláďata. Mateřské mléko obsahuje velké procento tuku a ostatních živin, takže mláďata rychle přibírají na váze. Samice svá mláďata velmi chrání, mohou být proto v tomto období agresivní. Živí se vodními rostlinami, bylinami , ale i listím a kůrou ze stromů.


Fotobanka www.tichyphoto.com