zpět na náhledy

Lenochod krátkokrký (Choloepus hoffmanni)


Další fotografie: Lenochod krátkokrký (Choloepus hoffmanni)

zpět na náhledy


Lenochod krátkokrký (Choloepus hoffmanni)
Lenochod krátkokrký je aktivní převážně v noci. Jeho délka včetně podsaditého ocasu je mezi 50 – 75cm, obvykle je žlutohnědý. Většinou nehybně visí ve větvích nebo se v nich pomalu pohybuje. Ze stromů slézá na zem pouze jedenkrát týdně, a to za účelem defekace. Důvod, proč tuto potřebu vykonává na zemi je ten, že silným zápachem na sebe nechce upozornit predátory. Sexuálně dospívá v třetím roce a samička může mít mládě každý rok. Mládě zůstává u matky 5,5 měsíce, ale kojí ho jen několik prvních týdnů. Pak už se živí listím. K nejoblíbenější potravě patří listí ze stromu Cecropia. Lenochod krátkokrký je savec s nejmenším počtem krčních obratlů. Má jich pouze pět až šest.


Fotobanka www.tichyphoto.com