zpět na náhledy

Kotul rudohřbetý (Saimiri oerstedii)


Další fotografie: Kotul rudohřbetý (Saimiri oerstedii)

zpět na náhledy


Kotul rudohřebý (Saimiri oerstedii)
Kotul rudohřebý je drobného vzrůstu a má šedivou hustou srst. Žije převážně v deštných tropických pralesech Střední Ameriky. Uši, krk, hlava a záda jsou žluté až šedavě-zelené. Ostatní části těla jsou bílé až žluto-bílé. Kotul rudohřbetý má 36 zubů a patří mezi nehetnatce. Průměrná velikost samců a samic je 25 cm, váží od 0.5 kg do 1,5 kg. Tyto opice žijí v tlupách o počtu 2 – 30 kusů, v kterých je zpravidla více samic než samců. Jejich strava se skládá převážně z brouků a ostatního hmyzu. Mezi jejich přirozené nepřátelé patří orli.

Fotobanka www.tichyphoto.com