zpět na náhledy

Kojot (Canis latrans)


Další fotografie: Kojot (Canis latrans)

zpět na náhledy


Kojot (Canis latrans)
Kojot žije v jižní a střední Kanadě, po celých Spojených státech Amerických, Mexiku, ale i v severní části latinské Ameriky. Patří do čeledí psovití. Váží 9 – 16kg, samičky jsou menší, výška je 45 – 53cm. Samice jsou březí 63dní, obvykle mají 6 mláďat, ale může jich být i 10. Dospělosti se však dožije méně než 50% mláďat. Kojoti žijí všude tam, kde najdou vhodné podmínky, tj. tundry, pastviny, ale najdeme je i ve městech, kde se živí odpadky. Jejich přirozenou potravou jsou drobní savci, ptáci, troufnou si i na srny nebo ovce. Nepohrdnou však ani hmyzem, ovocem, či zeleninou.


Fotobanka www.tichyphoto.com