zpět na náhledy

Kondor krocanovitý (Cathartes aura)


Další fotografie: Kondor krocanovitý (Cathartes aura)

zpět na náhledy


Kondor krocanovitý svými rozměry jistě nepatří mezi drobné ptáčky. Měří 76cm a rozpětí křídel má i 180cm. Protože se živý mršinami, má poměrně dobře vyvinutý čich, což není u ptáků obvyklé. Hnízdí během teplého počasí. Hnízdo si staví jednoduše na zemi, kde je zamaskované, ale lze ho najít i v jeskyních. Klade pouze 2 vajíčka. Obývá území od jižní Kanady, přes celou střední Ameriku až po jižní Ameriku. V zimních měsících migrují do teplejších krajin.

Fotobanka www.tichyphoto.com