zpět na náhledy

Kachna divoká (Anas platyrhynchos)


zpět na náhledy


Kachna divoká (Anas platyrhynchos)
Kachna divoká je naše nejběžnější kachna, žijíci téměř po celé Evropě, Asii, Severní Americe, Grónsku, Havajských ostrovech a Novém Zélandě. Kachna divoká si pro svůj život vybírá stojaté a pomalu tekoucí vody, pokud možno prorostlé např. rákosem. Hnízda zakládá na zemi, většinou nedaleko od vody, vhodné místo vybírá kačer. Kachna divoká snáší 8-14 vajec, vylíhlá mláďata vodí samice. Kachna divoká létá velmi rychle, ve vzduchu může dosáhnout až 100 km/hod.

Fotobanka www.tichyphoto.com