zpět na náhledy

Blatnice skvrnitá (Pelobates fuscus)


Další fotografie: Blatnice skvrnitá (Pelobates fuscus)

zpět na náhledy


Blatnice skvrnitá (Pelobates fuscus)
Tato středně velká žába dorůstá 5-8 cm. S vyjímkou období páření je aktivní pouze v noci. Pulci se živí především vodními řasami. Dospělé žáby hmyzem a jeho larvami, slimáky, žížalami a jinými bezobratlými. Blatnice skvrnitá zimuje v norách, k jejichž hrabání má uzpůsobené zadní končetiny. Tyto nory mohou být až 1m hluboké a blatnice je využívá i jako úkryt přes den. Blatnice skvrnitá je kriticky ohrožený druh.

Fotobanka www.tichyphoto.com